Cyberpesten centraal in week tegen pesten

KENNISNET | De Week Tegen Pesten is een initiatief van de Stichting School & Veiligheid in samenwerking met diverse partners. In 2017 is het thema 'Online pesten. Pak 't aan!' hiermee staat voor het eerst cyberpesten centraal.Cyberpesten komt veel voor. In 2015 bleek al uit cijfers van het CBS dat ruim 11 procent van de jongeren slachtoffer is van digitaal pesten. In aanvulling daarop bleek uit het rapport LVB-jeugd en Sociale Media dat bijna 80 procent van de huidige problemen met LVB-jongeren zijn gerelateerd aan hun sociale mediagebruik.

Drones planten 100.000 bomen per dag

ma 21.08.17

Drones van de Britse start-up BioCarbon Engineering gaan in september bomen planten in Myanmar. Met drones kan dat volgens de initiatiefnemers tien keer sneller dan met mensenhanden: zes drones kunnen 100.000 bomen per dag planten.

Academisch geschoolde leraar is nodig

do 10.08.17

Het vak van leraar moet onder academici stevig gepromoot worden, menen José van Dijck en Wim van Saarloos van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Trump-bos telt al 50.000 bomen

di 08.08.17

Een groep klimaatwetenschappers plant een bos aan om de ‘domheid van de Amerikaanse president te compenseren.’ Het bos telt inmiddels al meer dan vijftigduizend bomen.

LOES YPMA VOORGEDRAGEN ALS NIEUWE VOORZITTER VAN VERUS

ma 07.08.17

VERUS | De Raad van Toezicht van Verus draagt Loes Ypma voor als nieuwe Voorzitter van het College van Bestuur. Zij is daarmee beoogd opvolger van Wim Kuiper, die per 1 oktober 2017, na zijn tweede termijn van vier jaar, vertrekt....

Gert Biesta: ‘De school niet als pedagogische provincie, maar als oefenplaats voor volwassenheid’

wo 28.06.17

Gert Biesta – onderwijspedagoog, hoogleraar Educatie aan de Brunel Universiteit London en bijzonder hoogleraar Pedagogische dimensies van onderwijs – laat weten wat hij verstaat onder volwassen worden: ‘Volwassenheid heeft te maken met het...

Armoede halveert als iedereen middelbaar afmaakt

ma 26.06.17

Volgens Unesco kan het wereldwijde armoedecijfer meer dan gehalveerd worden als alle volwassenen de middelbare school afronden. Tegelijk waarschuwt de organisatie voor een aanhoudend hoog cijfer voor schooluitval in veel landen.

Zet Congo's democratie in de wacht

vr 23.06.17

Congo moet zijn mijnen nationaliseren en het geld besteden aan zijn leger, onderwijs en zorg.