Meer dan miljoen handtekeningen voor groen economisch herstel in Europa

MO* | Zowat 1,2 miljoen mensen en honderd milieuorganisaties in heel Europa roepen de Europese Unie op om haar economie te herstarten met het grootste groene investeringsplan dat de wereld ooit heeft gezien.

Vandaag (vrijdag 15 mei) doet het Europees Parlement uitspraak over het EU-Herstelfonds en de zevenjarenbegroting, in aanloop naar het langverwachte voorstel van de Europese Commissie volgende week.

Al meer dan 1,2 miljoen mensen van over de hele wereld hebben zich aangesloten bij online campagnes van AvaazWeMove Europe en SumOfUs die pleiten voor een ambitieus, groen herstel in Europa.

Daarnaast heeft de Green 10-coalitie van milieuorganisaties een oproep georganiseerd die Europa oproept tot een groen, gezond en rechtvaardig herstel via een fonds dat honderden miljarden investeert in woningrenovaties, het opschalen van hernieuwbare energie, stimulansen voor openbaar vervoer en schone mobiliteit, en het herstel van natuurlijke habitats.

De milieugroepen benadrukken dat alle herstelplannen het welzijn van mensen centraal moeten stellen, sociale voordelen moeten opleveren en de rechten van werknemers moeten beschermen.